Aan welke hand draag je de trouwring? | RIDO Trouwringenstudio
arrow_drop_up arrow_drop_down
19 januari 2018 

Aan welke hand draag je de trouwring?

 

Aan welke hand draag je de trouwring? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag die wij in onze Trouwringenstudio horen. Het is een belangrijke vraag omdat de ringvinger van de linkerhand vaak een andere maat heeft dan de ringvinger van je rechterhand. Je moet bij de bestelling van jullie trouwringen weten aan welke hand je de trouwring gaat dragen.  Hoe was het en hoe hoort het nu. Laten we kijken.

Mythe.

Er bestaat een mythe dat de oude Egyptenaren een ring droegen bij het huwelijk. De ring werd aan de linker hand gedragen. Zij waren overtuigd  dat er een bij de mens een liefdesader rechtstreeks van de linker ringvinger naar het hart loopt.

Geschiedenis.

Hoe zat het met de traditie van het trouwringen dragen in Nederland? Vroeger hing het met het geloof samen. Katholieke en joodse mensen droegen de trouwring aan de linker hand. Protestant christelijke mensen droegen de trouwringen aan de rechterhand. Heel handig in een destijds verzuild Nederland dat je aan iemands trouwring kan zien welk geloof hij of zij aanhangt.

Tegenwoordig

Tegenwoordig luistert het allemaal wat minder nauw. Wat ik merk is dat de meeste mannen de trouwring dragen aan de hand waar die het minst in de weg zit. De vrouwen aan de hand waar ze nog geen ringen dragen. Heb je bij het aanzoek een prachtige verlovingsring gekregen en je wil de trouwring niet tegen de verlovingsring aan dragen dan draag je de trouwring automatisch aan de andere hand.

Wil je de trouwring en de verlovingsring samen dragen kijk dan eens bij dit artikel.

 

Bekijk onze trouwringen in de webshop

Betaalbare trouwringen

Over de schrijver
Eigenaar van RIDO Trouwringenstudio. Bezield trouwringenspecialist. Schrijft en vertelt graag over alles wat met trouwringen kopen te maken heeft
Reactie plaatsen