Page content

Trouwringen graveren

trouwringen graverenTrouwringen graveren. Traditioneel wordt de naam van de partner en de trouwdatum in de trouwringen gegraveerd. De gravures worden steeds persoonlijker. Sommige bruidsparen plaatsen elkaars koosnaam, een vingerafdruk of zelfs een handtekening. Een verwijzing naar een bijbel tekst of de plaats waar getrouwd wordt komt steeds meer voor.

Ook korte zinnetjes komen voor. Romantisch, zoals: “Jij bent van mij.” Of met een kwinkslag: “Sorry dames, deze is al bezet.” Ook merk ik dat gravures vaker achteraf geplaatst worden, zoals duidelijk wordt uit een tekst als: “What a day!”

 

handgraverenMet de hand

Handgraveren is de kunst van het wegsnijden van materiaal in (edel)metalen voorwerpen.
Door eerst een afbeelding of een tekst op te tekenen, kan de graveur met een steker, een gehard stuk staal dat in een bepaalde vorm is

geslepen, de getekende lijnen in het metaal snijden.

De uitstraling van een handgravure is uniek, niet te imiteren en uiterst duurzaam. Hierdoor zijn alle lettertypen mogelijk aan de binnen- of buitenkant van trouwringen.

 

 

trouwringen graveren laser graverenMet laser

 

Graveren met lasertechniek is een oppervlaktebewerking om verschillende materialen te voorzien van een gravure.

De lasergraveermachine is computergestuurd en vertaalt vector- of bitmapbestanden naar de te graveren tekst en/of afbeelding. Dit maakt het mogelijk ook het handschrift van je partner, tekeningetjes, vingerafdruk en alles wat digitaal of op papier staat in trouwringen te graveren.

 

Met de machine

Machinegravure is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een pantograaf. Deze pantograaf maakt het mogelijk om een bepaalde tekst met behulp van een sjabloon of mal over te brengen in een voorwerp.

 

Voor teksten beschikken wij over sjablonen van bepaalde gestandaardiseerde lettertypes, waaronder de blokletter, de schuine blokletter of een sierletter.

 

Eigenlijk is op het gebied van graveren alles mogelijk. Door aandacht te besteden aan de gravure worden de trouwringen nog persoonlijker.

 

  Comment Section

  0 reacties op “Trouwringen graveren

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Trouwringen kopen

  Verlovingsring kopen