Verlovingsring Kopen 10 Mythes | RIDO Trouwringenstudio
arrow_drop_up arrow_drop_down
23 januari 2018 

Verlovingsring kopen 10 mythes

Verlovingsring kopen. Ken je deze mythes? Het kopen van een verlovingsring is een grote stap voor heel veel mannen. Hardnekkige mythes
rond de verlovingsring kunnen je onzeker maken wanneer je een verlovingsring gaat kopen.

Hierbij de 10 mythes

Mythe 1: Een verlovingsring moet minimaal twee maandsalarissen zijn.

Dit is een vaak gehoorde mythe en is bedacht door de organisatie die wereld wijd de diamant handel reguleert, De Beers. Er staat nergens hoeveel een verlovingsring mag kosten. Wil je meer dan twee maandsalarissen uitgeven aan verlovingsring dan mag dat minder kan natuurlijk ook.

Mythe 2: Alle briljanten verlovingsringen zijn duur.

Niet alle diamanten verlovingsringen zijn duur. Er zijn ook schitterende betaalbare verlovingsringen waar je vriendin graag Ja! tegen zegt.

De grootste fout die je kunt maken als je op zoek bent naar een verlovingsring voor een super aanzoek is beknibbelen op de prijs. Je hoeft geen verlovingsring te kopen van duizenden euro’s.. Waar het om gaat is dat je een ring uitkiest die kwalitatief goed is. Ik lees regelmatig op fora dat mannen advies vragen over de prijs van de verlovingsring. Zij krijgen als antwoord zo goedkoop mogelijk. Besteed je geld aan een leuke reis. Of iets dergelijks…

Ik merk in mijn winkel dat de verlovingsring een hele grote waarde heeft voor je vriendin. Dit is de belangrijkste ring tot nu toe. Deze ring staat symbool voor het feit dat je voor haar en alleen haar hebt gekozen. Daar vallen alle andere ringen die zij draagt bij in het niet.

Let op: Zij doet die ring nooit meer af!!!!  Wat als de ring van zilver is met zirkonia/ Swarovski steentjes? Zilver is zacht, de steentjes gaan los zitten of vallen eruit. Een hoop ellende dus. vermijd dit door te kiezen voor kwaliteit. De verlovingsring moet iedere dag gedragen kunnen worden, moet voldoende sterk zijn en van een materiaal wat dat aan kan. Goud of platina dus. De zetting zal voldoende stevig moeten zijn om een stootje te kunnen verdragen.

Mythe 3: Er zijn goede en slechte verlovingsringen

Er zijn geen goede of slechte verlovingsringen te koop. Eigenlijk gaat het om twee factoren. Vind je vriendin de verlovingsring mooi en past het bij jou portemonnee. De som van deze twee factoren is de juiste verlovingsring.

Mythe 4: Een verlovingsring heeft één diamant

Afgelopen jaren waren de verlovingsringen met één diamant het meest populair. Je ziet nu steeds meer verlovingsringen met diamanten naast de middensteen. Ook hier geldt er maar één regel: Waar houdt je geliefde van?

verlovingsring

Mythe 5: Je kunt verlovingsringen uitsluitend bij een juwelierszaak kopen

Verlovingsringen zijn ook online en bij trouwringenspeciaalzaken te koop. Zoek een betrouwbaar adres waar je ook nog terug kunt komen als er  iets met de verlovingsring is. Het voordeel van een specialist: Je kunt gelijk een aantal tips krijgen voor het aanzoek en je kunt zien hoe een trouwring met de verlovingsring combineert.

Mythe 6: Hoe groter de diamant hoe beter de ring

Ja voor de verkoper wel! De maat van de diamant is niet belangrijk. De kleur van de diamant of de zuiverheid maken het verschil tussen de ene of de andere verlovingsring. Een verlovingsring met een kleinere maar zuivere diamant in een schitterende kleur is mooier dan een grote die niet schittert.

Mythe 7: De keuze is beter bij exclusieve juwelierszaken

Exclusieve juwelierszaken als Tiffany’s en Cartier hebben een prachtige collectie verlovingsringen maar hebben niet de beste collectie als je dat afzet tegen alle juweliers in de hele wereld. High-end juwelierszaken staan bekend om hun prijzige ringen en schitterende collecte. Maar als je op zoek bent naar een goede collectie verlovingsringen voor een gangbare prijs ben je wellicht beter af bij een  gewone juwelier of trouwringenspecialist in plaats van een exclusieve juwelier.

Mythe 8: Geel gouden verlovingsringen zijn ouderwets

In het verleden waren gouden verlovingsringen extreem populair. Tegenwoordig zie je steeds meer witte metalen als platina en witgoud. Dat gezegd hebbende: Gouden ringen zijn absoluut niet ouderwets. Kies een verlovingsring in een kleur en stijl die je vriendin past.

Verlovingsring

Mythe 9: Je moet je vriendin haar ring maat hebben voor de juiste verlovingsring

Het is niet nodig om haar maat te hebben. Het is wel handig als ze de verlovingsring gelijk om kan doen. De verlovingsring kan achteraf altijd op de juiste maat gemaakt worden.

Mythe 10: De verlovingsring is tijdelijk en wordt vervangen door de trouwring.

De laatste mythe. Veel mannen zijn van mening dat een verlovingsring tijdelijk is en vervangen wordt door een trouwring. Niets is minder waar! Als je je vriendin vraagt met een ring, bedenk dan dat deze ring een van de belangrijkste ringen wordt in haar leven. De emotionele waarde die de verlovingsring krijgt op het moment van aanzoek is niet in geld uit te drukken. Weet dat ze de verlovingsring nooit meer af doet.

verlovingsring

Bewaren

Bewaren

Over de schrijver
Eigenaar van RIDO Trouwringenstudio. Bezield trouwringenspecialist. Schrijft en vertelt graag over alles wat met trouwringen kopen te maken heeft
Reactie plaatsen