Wat kosten trouwringen | RIDO Trouwringenstudio
arrow_drop_up arrow_drop_down
19 januari 2018 

Wat kosten trouwringen?

Wat kosten trouwringen? Dat is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. Het is tevens een vraag die lastig te beantwoorden is. Hetzelfde geldt voor de vaag wat kost een fiets of een auto. De prijs van trouwringen hangt  van belangrijke factoren af.

Welke factoren bepalen trouwringen prijzen? Hoe zorg je ervoor dat je appels met appels vergelijkt als je op zoek gaat naar trouwringen. De prijs van trouwringen is afhankelijk van:

  1. Het materiaal
  2. De goudkoers
  3. Het gewicht
  4. Het gehalte
  5. Hoeveel diamant
  6. Het ontwerp

 

 

  1. Wat kosten trouwringen

Het materiaal

Goud is van oudsher het meest gebruikte materiaal voor de trouwringen. Goud is een van de meest edele metalen van alle metalen. Het oxideert nauwelijks. Het lost uitsluitend op in koningswater, een oplossing van salpeterzuur en zoutzuur. Een gouden trouwring is altijd op maat te maken. Een groot voordeel als je weet dat 80% van de mensen dikkere vingers krijgt naarmate ze ouder worden. Goud is een kostbaar metaal in vergelijking met staal, carbon of titanium. Witgoud is weer iets kostbaarder doordat witgoud gelegeerd wordt met het kostbare palladium.

De goudkoers

De goudkoers wordt bepaald door de wereld markt. Dit is het enige aspect aan gouden trouwringen waar je geen invloed op hebt. De goudkoers wordt per dag bepaald door vraag en aanbod op de wereld markten. Als je de goudkoers over de afgelopen jaar bekijkt zie je dat de koers van 24 karaat goud alleen maar gestegen is.

Indien jullie trouwringen bestellen, bestellen wij de trouwringen bij onze leveranciers. Hierdoor betalen wij de dagprijs voor het goud. Omdat de goudprijs vrijwel dagelijks fluctueert heeft dit direct invloed op de trouwringen prijzen. Het is voor de meeste juweliers ondoenlijk om van alle trouwringen op de site een accurate prijs te vermelden. Op onze site vind je wel een accurate prijs.

Het gewicht van een trouwring

De hoeveelheid goud die er is gebruikt om een trouwring te maken bepaald het gewicht van de trouwring. Om een brede ring te maken is er meer goud nodig dan om een smalle ring te maken.  Om een bolle ring te maken is ook meer goud nodig dan om een vlakke ringen te maken. Hoe boller de ring  hoe zwaarder dus hoe hoger de prijs.

Een vlakke smalle ring is een voordeligere ring dan een smalle bolle ring of een brede bolle ring.

wat kosten trouwringen

Wat kosten trouwringen en het goud gehalte

Het goud gehalte zegt iets over de hoeveelheid goud die er in een legering is gebruikt. 24 Karaat goud dat gevonden wordt in de natuur is te zacht om trouwringen van te maken. Er worden andere metalen aan het goud toegevoegd om het goud harder te maken. Dit noemen we legeren. Hoe meer andere metalen aan het goud toegevoegd worden hoe lagere het gehalte uitgedrukt in karaat.

In 18 karaat is 75% van de legering goud. In 14 karaat is 58.5% van de legering goud. In 9 karaat is 37.5% van de legering goud. Bij geelgoud bestaat de legering uit goud, koper en zilver. Bij roodgoud uit goud en koper. Bij witgoud uit goud, palladium en een klein deel zilver. De hoge wereldmarktprijs van palladium in vergelijking met zilver verklaard waarom witgoud duurder is dan geelgoud of roodgoud.

wat kosten trouwringen

Diamanten

Het aantal diamanten of de maat van de diamant heeft een sterke invloed op de trouwringen prijs.  Veel kleine diamanten zijn over het algemeen voordeliger dan een grote omdat grote diamanten zeldzamer zijn dan kleine diamanten. Daarnaast is de kwaliteit van de diamanten nog een prijsverhogende factor. Al hoewel minder doorslag gevend dan het aantal diamanten.

Ontwerp

Hoe meer goudkleuren er verwerkt zijn in een trouwring of hoe ingewikkelder het ontwerp hoe moeilijker het is om een trouwring te maken. Dit heeft invloed op de trouwringen prijzen. Een meer kleuren trouwring bestaat uit meerdere onderdelen die samen gesmolten moeten worden tot een ring. Dit is een moeilijk proces en daar door duurder dan dezelfde ring in één kleur.

Wat kosten trouwringen? Als je 50 jaar met een paar trouwringen doet van €1500.- kosten ze 0.08 ct per dag

Budget

Wat de trouwringen uiteindelijk gaan kosten hangt van jullie budget af. Bij het organiseren van een bruiloft  worden meestal budget lijstjes gemaakt. Reken voor de prijs van jullie  trouwringen ongeveer 10% van het totale budget uit voor jullie trouwringen of ongeveer €1500.- . De kans dat je voordeligere trouwringen vindt is groot dan heb je een meevaller. De kans dat je duurdere trouwringen tegenkomt ook dan doet het minder zeer wanneer je het budget overschrijdt. De trouwringen gaan het langste mee van alles wat je nodig hebt voor jullie bruiloft. Je draagt de trouwringen elke dag. Je hebt er elke dag plezier van. Dan is de vraag welke investering is dit toekomstig erfstuk waard?

Trouwringen in alle prijsklassen

Trouwringen komen voor in allerlei prijsklassen. Van een paar honderd euro tot  duizenden  euro. Bij RIDO Trouwringenstudio kun je alle boven genoemde factoren aanpassen en op deze manier een paar trouwringen samenstellen die binnen jullie budget passen. Het model, de kleur of kleuren combinatie, het aantal en de maat van de diamanten, de afwerking. We kunnen zelfs laten zien hoe de gravure in de trouwringen er uit komt te zien.  Met onze trouwringen cofigurator  is alles inzichtelijk te maken. De prijs is transparant.

Trouwringen ontwerpen

Rekensom

Als je 50 jaar met een paar trouwringen doet met een prijs van € 1500.- dan kosten de trouwringen per dag 0.08ct.

Wil je vrijblijvend langskomen om  trouwringen te bekijken? Geef ons een belletje op telefoonnummer: 0703636615. We kunnen elke dag en elke avond een afspraak met jullie inplannen.

 

Over de schrijver
Eigenaar van RIDO Trouwringenstudio. Bezield trouwringenspecialist. Schrijft en vertelt graag over alles wat met trouwringen kopen te maken heeft
Reactie plaatsen